Örménykút Község

Hírek

Tájékoztató engedélyköteles tevékenység bejelentéséről

A Magyar Közlöny 2020. évi 104. számában megjelent a veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről szóló 191/2020. (V.8.) Korm. rendelet, amely 2020. május 18-án lép hatályba.

A Kormány rendelet értelmében a engedélyköteles tevékenységek végzésére irányuló kérelmek ellenőrzött bejelentés formájában elektronikus úton - ügyfélkapun, elektronikus űrlapon vagy e-mailben - nyújthatóak be.

A bejelentések fogadására létrehozott e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az engedélyköteles tevékenység - a tevékenység végzésére vonatkozó jogszabályi feltételek fennállása esetén - engedélyezési eljárás lefolytatása nélkül, az ellenőrzött bejelentéstől számított nyolc napon belül közölt értesítés közlését követően végezhető.

A bejelentésért az engedélyezés, valamint a kapcsolódó szakhatósági eljárások illetékének vagy igazgatási szolgáltatási díjának 50%-át kell leróni vagy megfizetni.

MFP logo

Korona vírus infók

koronavirus

 

Névnap

2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara, Boróka
07:2116:01

Holnap
Vilma
napja lesz.