Örménykút Község

Házi szociális gondozás

Örménykút Község Képviselő-testülete a településen a házi segítségnyújtást a Körös-szögi Kistérség Szociális és Gyermekjóléti Intézménye útján biztosítja.

Az intézmény fenntartója: Körös-szögi Kistérség többcélú Társulása

Házi segítségnyújtás keretében az igénybevevő önálló életvitelének fenntartását a szükségleteinek megfelelően a saját lakókörnyezetében biztosítjuk. 

A szolgáltatás célja: 

Gondoskodunk az ellátást igénybe vevő fizikai, egészségügyi, mentális, szociális szükséglete alapján azokról a személyekről, akik otthonukban önmaguk ellátására saját erőből már nem képesek és róluk nem gondoskodnak.

A szolgáltatás feladata:

A gondozási tevékenység különösenaz ellátást igénybe vevővel segítő kapcsolat kialakítása és fenntartása,az orvos előírása szerinti alapvető gondozási, ápolási feladatok ellátása, közreműködés a személyi és lakókörnyezeti higiéné megtartásában, segítségnyújtás a környezetével való kapcsolattartásában, háztartás vitelben továbbászükség esetén a bentlakásos szociális intézménybe történő beköltözés segítése.
A gondozónők felvételek során tájékoztatási, tanácsadási, előgondozási feladatokat látnak el és segítséget nyújtanak a szociális ügyek intézésében.

A házi segítségnyújtás igénylésének feltétele:
Az ellátást írásban lehet / 9/1999. (XI. 24.) SzCsM rendelet a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások rendelet mellékletei csatolásával / kérelmezni. 
A felvételhez szükséges, orvosi igazolás, az igénybevételt megelőző hónap jövedelmének igazolása (nyugdíjszelvény) személyes iratok, zárójelentések fénymásolata.
A kérelem intézményez juttatása történhet a gondozónőkön keresztül is zárt borítékban, illetve postán, vagy személyesen.

A házi segítségnyújtás biztosításának feltétele:
2007. január 1-től a gondozásba kerülés feltétele az 1 órát meghaladó gondozási szükséglet megléte. Ezt az intézményvezető a benyújtott papírok, előgondozás és a gondozónők véleménye alapján vizsgálja.

A fenntartó által meghatározott intézményi térítési díj: a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően lett megállapítva.
2015. április 1-től a házi segítségnyújtás önköltsége: 1070.- Ft/ óra.
2015. június 1-től a házi segítségnyújtás intézményi térítési díja: 80.- Ft/ óra.
A személyi térítési díjat minden esetben az Intézményvezető állapítja meg a benyújtott jövedelem nyilatkozatok alapján a jogszabályoknak megfelelően. 
A személyi térítési díj nem lehet magasabb az intézményi térítési díjnál.

Működő férőhelyek száma:
A településen az intézmény hatályos működési engedélye alapján a működő férőhelyek száma (ellátotti létszám) 36 fő. 

Házi segítségnyújtásgondozónői:
Soczó Béláné (Marika)
Demeter Lászlóné (Vali)

A gondozónők elérhetősége:    
Telephely: Örménykút, Dózsa Gy. u. 26 (Polgármesteri Hivatal épületében)
Telefon: +36 70/314-5416

Területileg illetékes ellátottjogi képviselő és elérhetőségei:
Hőhn Ildikó 
Levelezési cím: 5700 Gyula, Pf.292. 
Telefon:0620/489-9581
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Névnap

2020. február 23. vasárnap
Alfréd, Mirtill
06:4117:27

Holnap
Szökőnap
napja lesz.

Megyei Hírek

A hírcsatorna nem található.